17 Mar 2011

11 Mart 2011’de kaldılar


Zaman çok hızlı akıp geçiyor. 
Hızı çoğu zaman bizim algımızla ilgili çok sıkıldığımızda saniyeler sanki uzuyor uzuyor bunaltıyor. Meraklı ve heyecanlı bir iş ise bize zamanı adeta uçurtuyor.

11 Mart 2011 gününde bir sürü insan kaldı. Ölenleri kastetmiyorum. O deprem ve sonrasındaki  tsunamiden sağ kalanlardan bahsediyorum. Olaydan ve yaşananlardan tamamen uzakta olanlar bizler için 11 Mart oldu ve bitti. Elbette nükleer felaket halen bu zamanı uzatıyor. Ama o gün evsiz kalanlar ve yakınlarını kaybedenler hala aynı durumda ve o günün korkunç etkisi onlar için hala devam ediyor. 11 Mart'ta kaldı onlar.

Aileleri, yakınları, sevdikleri bu kaotik ortamda olabilecek arkadaşlarımı aradım. 
Nasıl olduklarını sordum. 
Biri hariç hepsinin ailesi kurtulmuştu. 
O biri hariç dediğim arkadaşım ise bugün haber verdi. 
Felaketin ikinci gününde sağ salim ailesi kurtarılmış. İki gün öncesinde ise tüm ailesini kaybediyordu. Fakat bu mucize haberle hepsinin ufak tefek sıyrıklarla atlattıklarını öğrenmiş. Yeniden doğmakgibi.
Ama şimdi de nükleer felaket kapıda. Umarım bu felaket hiç gerçekleşmez!

2 Yorum:

özii on 17 Mart 2011 14:46 dedi ki...

İyi olduklarını sevindim . Çok üzücü gerçekten ..
Ve her an olabilcek daha da büyük bir kayıpla kapımızda olması daha da korkutucu...

Umarım nükleer felaket de gerçekşleşmesin :(

Biraz on 17 Mart 2011 15:25 dedi ki...

haklisin korkutucu hem de cok...diger yandan da nukleer enerjinin Japonya'da kurulmasi yayginlasmasi ve bu riski goze almalari anlasilabilir cunku kucucuk bir adada enerji kaynaklari cok fazla yok...hatta son derece kisitli. Bir de bizim gibi ruzagri, nehirleri, denizleri ve genis ovalari olan bir ulkede nukleer enerji kurulmak istenemsi hem de zaten deprem kusaginda olmasi yetmiyormus gibi bir de fay hattina 25 kilometrede yapilmak istenmesi iyice urkutucu. Su olanlar bile bin kere dusundurtmeye yetecekken umursamiyoruz bile.

 

Blog Listem

Hayattan ve Masallardan Biraz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template