28 May 2009

Korkunç haberler akarken


Her gün ama her gün beynimize, gazetelerimizden korkunç haberler akıp duruyor. Televizyon izleyemediğimden haberler sadece okuduklarım ile sınırlı kalıyor ve iyi ki de öyle oluyor. Bir de bu iç karartıcı haberlerin görüntülü versiyonlarını izlemek, dinlemek istemiyorum.


Gün geçmiyor ki ülkemizde “küçük baş hayvanların” yaptıkları hep gündemde olsun. Turistlere saldıranlar, kızını namus şeysi ile öldürüp bizzat kendisi en büyük namussuzluğu cinayet işlemek ile yapanlar, sonra da buna “töre” filan diye isim takanlar. Çocuğunu hem de öz çocuğunu kesip biçenler, ağlıyor diye acımasızca daha bir yaşını bile doldurmamış çocuğunu dövenler...Bu arada çocuk hiç bir zaman için dövülmemeli! “Çıktın bir kere karşımaaaa!” diyerek sevgisini(!) kusanlar...vs vs.
Liste daha çok devam eder.

Kalitesiz insan sayısının hızla arttığını görmemek körlük olur herhalde diye düşünüyorum.
Ama en çok içimi acıtanlar galiba çocuklarını döven hatta öldürenler. Korkunç bir cahillik var ülkede ve boyutları çok ama çok korkutucu. Açıkçası herkesin çocuk yapması gerekmiyor. Hatta yapmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Hasta ruhlu insanların çocukları sağ kalıp da yaşadıkları takdirde onlar da hasta ruhlu insanlar olarak topluma giriyor.   Çocuk sahibi olmak insani bir hak da olsa, o çocuğu hırpalayan, döven ve hatta vahşice öldüren insanların “anne” ya da “baba” sıfatı alması ne kadar insani bir haktır ki?


Ne yazık ki normal insan sayısını çok az olduğu bu dünyada ve ülkemizde, bu psikopatların hayatlarımızdan da, çevremizden de uzak durmasını diliyorum.

 


 

9 Yorum:

Aydan Atlayan Kedi on 28 Mayıs 2009 21:37 dedi ki...

Ben televizyondan akıp duran herşeyin bunu daha da körüklediğine inanıyorum. Yaşadığım yerde bir cinayet işlendi. Adam birini göğsünden vurup, cesedi arabaya koymuş ve tanınmasın diye yakmış. Sence de bu dizi ve film senaryolarında bol bol gördüğümüz bir sahne değil mi? Ama ne yazık ki "amaan film işte" deyip geçemiyoruz. Elbette herşeyin kaynağı televizyon değil ama sanıyorum bazılarına hayal bile edemeyecekleri fikirler de vermiyor değil.

Biraz on 28 Mayıs 2009 23:55 dedi ki...

Etkilenmelerin artmasina sasirmamak lazim...bir de kisi korkunc bir cahilligin icindeyse sorgulama ve mantikli dusunme kanallari da kapaniyor galiba.

beenmaya on 29 Mayıs 2009 10:17 dedi ki...

hala çocuk yapmanın evliliğin gereği gbi görüldüğü, çocuğu olmayanların "kısır mı acaba" şüpheleriyle karşılaştığı bir toplumda yaşıyoruz ne yazık ki. yani çocuk yapmak evlenen insanlar için robotlaşmış bir hareket gibi. bir amacı yok. bir canlı dünyaya getirmiş olmanın bilinci, zihniyeti, farkı yok hiç kimsede ne yazık ki...

Biraz on 29 Mayıs 2009 21:07 dedi ki...

>beenmaya
Bence medeniyet azalip , cahillik arttikca toplum baskisi artiyor ve bireyselce dusunmenin ozgurlugu ve degeri bilinmiyor, hatta anlasilmiyor.

Öz on 29 Mayıs 2009 22:08 dedi ki...

haftanin parcasi cok guzel. bu parcayi bana eski bir blogger ogretmisti. baska bir blogta duymak cok guzel:)

Brajeshwari on 29 Mayıs 2009 23:14 dedi ki...

Temizleniyoruz belki de..Dünya artık bir sırat köprsüsü gibi, iyi ve kötü yan yana... Temiz kalmaya ve iyi şeyler görüp onları büyütmeye devam etmeli..
Sevgiler Biraz'ıma çokça :)

guguk kuşu on 30 Mayıs 2009 07:51 dedi ki...

sanırım cennet ve cehennem zaten bu dünyada var. Bazı insanlar var ki, şeytana pabucunu ters giydirir. en iyisi benimki yıllardır televizyon izlemiyorum hem de hiç boyutunda, bilerek ve seçerek önemli kaliteli programlara takılıyorum sadece en favori dizim sünger bob harika sana da tavsiye ederim. Müthiş bi dünyası var bikini bottom ın:) sünger bob, patrick, squidbird, .....

ABİ on 30 Mayıs 2009 17:14 dedi ki...

çocuğunu öldüren kadın ile onu linç etmeye çalışanların ne farkı var ki?

Biraz on 30 Mayıs 2009 22:43 dedi ki...

>Oz
Tesekkurler...:)

>Brajeshwari
Temizleniyor muyuz bilmiyorum?
Galiba dunya her gecen gun daha da zorlasiyor...olmadigi kadar pislesiyor. Bir onceki gun bir sonraki gunu aratiyor sanki...
Ama dedigin gibi her seye ragmen iyi seyler buyutmeye gayret etmeli...:)

>guguk kuşu
Sunger bobu bilmez olur muyum...hatta sunger bobun yaraticisi marine biologtur bilir misin? Sonra boyle sunger bobu yapmaya baslayinca vazgecmis ve cizgifilmci olmus abi:)


>Abi
Vahset hep ayni ve birbirini korukluyor galiba.
Ama yine de cocugunu olduren kadinin yeri ayri...insanliktan cok uzakta bir yerlerde hatta onu linc etmeye calisanlardan da uzakta...bir yerde.

 

Blog Listem

Hayattan ve Masallardan Biraz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template