27 Ağu 2010

Deli Para

İnanılmaz paralar söz konusu hem de her yıl...arada bir de değil her zaman büyük paralar dolaşıyor. Sonuç ise neredeyse çoğu zaman koca bir hiç. Bu kadar da top kafalı olunmaz ki diyorum. Sporun tek bir dalına inanılmaz paralar akıtılıyor. Milyon dolarlar.
Futbol oynaması da seyretmesi de zevkli ve heyecan verici bir spor dalı. Ama tıpkı dün akşam olduğu gibi hüsranlar yaşıyoruz.
Hem de bu sefer turnuvanın esas turlarına bile çıkamadık. Böylesine baş döndürücü paralar yatırıp da hala böylesine büyük hüsranlar yaşamak pek akıllı işi değil. 1 yıllığına milyonlarca dolar veriliyor ve verdikleri adamlar da çoğu zaman sezonu dahi tamamlamadan ayrılıyorlar.
Bu kadar paralar harcanıp da sonuçta hiç bir şey elde edemeyince insan ister istemez düşünüyor.
Mesela benim aklıma mesleğim gereği bu milyonlarca doların birazının bile sağlığa, araştırma projelerine aktarılması geliyor. Hakikaten inanılmaz işler başarılır. Lafın gelişi değil...düşünün 1 seneliğine 5-6 milyon ödenen adama harcanacağına araştırma projelerine verilse...Mesela ülkemizde yaygın olan kanser tiplerinin bölgelere göre dağılımları analiz edilip hasta örneklerinden DNA analizleri yapılsa ve bir kanser gen bankası oluşturulma işine girişilse inanın 5-6 milyon dolar ile müthiş işler başarılır. Ama bunlar tabii ki burun kıvıracak işlerdir. O bir kaç gün sonra sakatlanacak ve hatta zaten gizli sakat olan futbolcuya ödenecek para daha değerlidir.
Onca para harcayıp da böylesine
mutsuz
ve de
başarısız
ve de
değersiz
hissetmek de bize özgü olsa gerek.
Bir de tabii çok zengin bir ülke olduğumuzdan böylesine sabun köpüğü eğlencelere ayıracağımız bir sürü paramız vardır.
Neyse olan oldu şimdi biz lige bakalım inşallah 4. ve 5. sınıf takımlara karşı milyon dolar oyuncular ile galip gelir zengin takımlarımız.

0 Yorum:

 

Blog Listem

Hayattan ve Masallardan Biraz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template