1 Mar 2011

Blogger'a erişim engeli

Yine yasaklanmış Blogger ülkemizde...hakikaten şimdi erişemiyor musunuz bu ve bunun gibi milyonlarca bloga?

İlgili haber bu yandaki  linkin altında "HABER"

Görünüşe göre yine bir takım blogların yayınları yüzünden aynı araçları kullanan tüm kullanıcılar cezalandırılıyor.
Bu duruma bir sürü örnek vermek mümkün. Bir apartmanda bir kanun kaçağı yaşıyorsa tüm apartmanın yıktırılması mesela?...
Sürekli bu kapatılıp, açılmalar, yasaklamalar hakikaten cok yorucu. Ama daha yorucu olanı yaşanılanlardan hiç ders alınmaması ve ona göre düzenlemelerın yapılmaması.
Bu her konuda böyle olduğu için bu durumda da aynen devam ediyor.
Sitelerin kapatılıp açılması sonra tekrar kapatılması sonra açılması...yorucu bir durum hakikaten.

Bilişim alanı üzerinde uzmanlaşmış hukukçuların ve kanun uygulayıcılarının olmaması sanırım bu yasaklamaların en büyük nedeni.

4 Yorum:

Adsız dedi ki...

kısa süreli çözüm, içeriğin bir kısmını henüz engellenmemiş bir platforma taşımak, wordpress, tumbler, vs.

Orta vadeli çözüm, şirketlerin ve diğer tüzel kişiliklerin yalnızca şirketleştikleri/tüzel kişilik kazandıkları il sınırları içindeki mahkemelerde dava açabilmeleri... böylece işlerine gelen mahkemeyi seçme ihtimalleri azalacağı gibi, çoğu istanbul, ankara gibi büyük illerde konsantre olduğundan dava süreleri ve masrafları artacağından keyfe keder dava açarken iki kere düşüneceklerdir...

uzun vadeli çözüm: esas sorun telif haklarını korumak için dava açan şirkette değil, o suça ceza olarak tek tek suçluları hedef almak yerine, toptan ve kestirme bir karar veren mahkeme, ve kanun hükmü olduğu için bunların düzeltilmesi.

bak, bana yetki verseler hemen çözücem ama...

Biraz on 1 Mart 2011 22:12 dedi ki...

Yazdigin cozumler, hepsi de uygulanabilir seyler. Akla, mantiga uygun oneriler. Ama yine de isin tuhafi bunlari bizim yapiyor olmamiz.

Bizzat bu isin icinde olanlarin yani kanun yapicilarin filan demek istiyorum, bunlari zerre kadar umursamamasi.

LLuvia on 2 Mart 2011 00:27 dedi ki...

Şaka gibi. İnterneti hiç kullanmamış insanların elinden çıkan kararlar bunlar. Bize bile sorsalar milyonlarca çözüm üretebiliriz ama konuyu bilmeyen adam nasıl internetle ilgili yasa yapsın, kanun çıkarsın. Bilmediklerinden de her şeyi kapatarak çözüm bulmaya çalışıyorlar. Zamanla bu gibi saçmalıkların olmayacağına inanıyorum ama haber doğruysa Digiturk'ün haklı olduğu bir yan var. Eğer google ya da blogspota sitenin içeriğinin yada yayınlanan videoların haklarının Digiturke ait olduğunu söylemişler ve onlarda bu durumu dikkate alıp blogları kapatmadıysa ya da uyarmadıysa, Digiturkün hakkını mahkemede araması normal. Anlamadığım şey, en küçük uyarıda ya da şikayette bile google blogları geçici bir süre kapatabiliyor ve şikayetlerin haklı olduğu kararı çıkarsa kapata da biliyor. Nasıl oldu da Digiturk'ün şikayetleri duyulmadı. Uzun oldu ama merak ettiğim başka bir durum da verdikleri cezaların aslında hükümsüz ya da aşılabilir olduğunu bu mahkemeler gerçekten bilmiyor mu? Başbakan bile bunu kabul ediyorken böyle bir kararın alınmasının davacının yararına olmadığı görülemiyor mu? Davayı açan kurumun hiç bir kazancı olmamasının ötesinde, konuyla alakasız insanların bu karardan olumsuz etkilenecekleri de çok açık. Nasıl bir mahkeme, ne davacıyı ne de toplumun çıkarlarını gözetmeksizin böyle kararlar alıp, sırf davanın sonuçlanması için bir sonuca bağlar davayı anlayamıyorum. Sanırım bu konulardaki bilgisizliğimden çok soru işaretleriyle doluyum. Umarım internetle ilgili yeni kanunlar çıkar da manasız yere özgürlüklerimiz kısıtlanmaz :)

Biraz on 2 Mart 2011 06:55 dedi ki...

Boylesine bir uygulamayi toplumdaki diger olaylara uyarlasak isler iyice karmasaya girer. Mesela bir trafik kazasinda olaya karismis arabanin piyasadaki tum modellerinin yasaklanmasi, toplatilmasi vs gibi. Su anda Blogger'in da basina gelen farkli degil.

Merak ettigim diger bir sey de Twitter ve Facebook'un ne zaman kapatilacagi ya da neden hala kapatilmadigi?

 

Blog Listem

Hayattan ve Masallardan Biraz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template