30 Ara 2010

Belki de internet bize fazladır.


Sürekli bir takım siteler kapatılıyor, sonra açılıyor. Bir takım yasaklar geliyor, sonra gidiyor. Batı ülkelerine bakıyorsunuz bu kadar çok yasaklar arasında yaşanmıyor. Ya da biri bir şey dedi diye tüm ahali cezalandırılmıyor. 

Geçen senelerde bloglarımızı yayınladığımız bu Blogger’da yasaklanmıştı. 
Tıpkı Youtube’un yasaklanması gibi, Pandora’nın hiç açılamaması gibi. İnternet sınırsız dense de sınırlar hemen coğrafi sınırlarle birlikte bir şekil alıyor. Yetkililer mesela Youtube’tan bir otobüs firması gibi söz edebiliyorlar...hani açılıp kapanmasına sebep gösterilirken. 

İnternete böylesine yasakçı  adımlarla yaklaşmaya çalışmak hem çok acı hem de çok düşündürücü. İnternetin sağladığı olanaklar artık bilimde de, sanatta da fazlasıyla hissediliyor diğer yandan  sürekli korkarak bunun karşılığında da yasaklarla  çözüm bulmak ise çıkmaz sokaklarda kaybolmak gibi bir şey.

7 Yorum:

beenmaya on 30 Aralık 2010 12:14 dedi ki...

işin tuhafı hepsinde yaşanan altyapı eksikliği gibi bir durum. yani kapatmak için haklı nedenlerin olabilir belki ama birkaç kişinini hatasını neden herkes çeker ve suç olan unsurlarla ilgili sanal ortamda neden gerekli önlemler en baştan alınmaz?

bu arada şimdiden iyi seneler...

guguk kuşu on 30 Aralık 2010 13:48 dedi ki...

değiştirilmesi gereken interneti kullanan kafalarken biz habire araçları değiştiriyor ya da yasaklıyoruz. ama aynı kafa yeni bir kötüye kullanım mutlaka buluyor.

Biraz on 30 Aralık 2010 17:22 dedi ki...

>beenmaya
Ama beenmaya bu tarz davranis bicimi daha ilkokuldan beri uzerimizde uygulanmamis midir? Mesela
"Soyleyin kim baslatti, yoksa tum sinifi yakarim, tum sinifi disiplin kuruluna gonderirim, hepinizi attiririm" derlerkn de yine benzer bir kisitlama vardi...Biri icin bini yakmak...bir ara bu blogger da kapatilmisti...Onlemler biz de genelde olduktan sonra aliniyor...kendi bireysel hayatimizda da boyle, bir sey olmaz diye gecistirip oldugunda tutusmaya basliyoruz.
:)

Sana da mutlu ve guzel bir yil dilerim, her sey gonlunce olsun.

Biraz on 30 Aralık 2010 17:23 dedi ki...

>guguk kusu
cok haklisin mutlaka kotuye kullanim yollari bulunuyor, galiba bu insanoglunun yapisinda var hem iyiyi hem de kotutu bir arada barindirmasindan dolayi sanirim.

Bi de...
Mutlu yillar dilerim, yeni yilin kutlu olsun:)

guguk kuşu on 30 Aralık 2010 21:42 dedi ki...

sevgili Birazcım, senin de senin de.....

Yazmak Keyiftir on 30 Aralık 2010 22:50 dedi ki...

Sevgili Biraz !
Benim de uzun yıllardır takılı kaldığım bir konuyu çok saf ve kısacık ama bir o kadar çarpıcı dillendirmişsin.
Haklısın hep vardı o mantık. Eğitmek için cezalandıran zihniyet.
Aslında eğitmek ve öğretmek için küçük oyunlar yerine Pavlov'un köpeklerine döndük Action-Reaction ikilemesiyle. O çocuk yaşlarımızda ruhumuz zedelendi yaralandi. Hala geçmeyen ayağımıza hep takılan travmaları o günlerde taktılar bileklerimize...
Çok güzeldi.. çok ama çok iyiydi.
Umarım 2011 güzel şeyler yığar kapının önüne..
Sevgiyle...

Biraz on 30 Aralık 2010 23:27 dedi ki...

Sevgili Ali,
Hic aldirmiyoruz bu yasaklara, yani biraz soyleniyoruz sonra unutuyoruz zaten colugum cocugum var benim ozdeyisiyle her seyden elimizi ayagimizi cekiyoruz. Ama cekmeyenlere kaliyor ortam, o zaman da yine ayni kisir dongu basliyor...
Egitimimizi kucuklukten beri iyi almisiz...disiplin kurullari,kafada tahta cetvel kirilma aktiviteleri ile iyice suspus olmusuz.
Ama iyi ki saglam karakterli ailelerimiz varmis ki bizleri iyi yetistirmisler, cok etkilenmemisiz bu negatifliklerden diyecegim.

Bu arada mutlu seneler, saglikli ve keyifli bir yil dilerim.
:)

 

Blog Listem

Hayattan ve Masallardan Biraz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template