24 Tem 2011

Figüran hayatlar


Figüran hayatlar yaşadığımızın farkında mısınız?
Hep bir koşturma içinde sıradan hayatlarımızın sıradan figüranlarıyız.
Evet evet, bizzat kendi hayatımızda bile figüranlıktan öteye geçemiyoruz. Bize özel olduğunu düşündüğümüz şeylerin çoğu defalarca başkaları tarafından yaşanmış oysa ki.
Tüm bunları bilsek de bizi heyecanlandıran kısmı bizim “bizzat yaşamamız, yaşıyor olmamız” o özel durumu.
Artık bu özel durum neyse ona göre de sevinçlerimiz, hüzünlerimiz doğru orantılı.
Her gün ve çoğumuz dokuzdan beşe kadar çalışırken başkalarının işlerinde, şirketlerinde, ter döküyoruz. Sonra arta kalan zamanlar ailelerimiz ve belki biraz kendimiz için.
Parayı yaşayabilmek için kazanırken, işteki başarılarımızla göğsümüz kabarıyor. Sıfatlarımız bizi bile geçiyor. Bir yerin başı olmak ile övünürken aslında bizzat o durumun figüranı olmaktan kurtulamıyoruz. Çünkü her şey geçici. Çünkü her şey zamanın kendi çarkları içinde öğütülüyor.
Çok böbürlenmeye gerek yok, bulunmaz hint kumaşı duyguları içinde çoşmaya da gerek yok. Öylesine çok olasılık var ki, ve sırf bu yüzden her şeyin, her durumun ve herkesin bir alternatifi var.
Sırf bu yüzdendir ki figüranız işte.
Elbette bir de büyük oyuncular var bu dünyada. Bir takım işler, sonuçlar, durumlar ayarlanırken. Biz kocaman açtığımız gözlerimizle şaşırıyoruz. “Vaaay beee!” dedirtiyor kimi durumlar, halbuki zaten o durumların amacı çokca bu. Tabii ki onlar da geçici, o büyükler de. Belki de işin yüreklere su serpen kısmı bu...geçiciliğin herkes için geçerli olması.
“Böylesine figüran hayatlar yaşarken o zaman nasıl mutlu olunur?” sorusunun cevabı ise (bence), madem her şey gelip geçici ve madem her şey pek bir sıradan ama biz bizzat yaşadığımız için orijinal, o zaman bu durumun keyfine varmak en güzeli.
Madem geçici her şey, o zaman kıymetini bilmek en akılcı çözüm yolu.
Hani figüran bile olsam oynadım ya o filmde demek belki de en önemlisi.
 
Sırf bu yüzden böylesine geçici bir hayat içinde yaşıyorken hayallerinizi ertelemeyin derim...bu mesleki bir hayal olabilir, ya da başka bir hayal.
Yaşadıkça hiç bir şey için geç değil, yaşıyorsanız demek ki hala yapmanız gereken şeyler var, hayallerinize ulaşabilme ihtimaliniz var.
Sıfır olmasındansa “1” olması her zaman iyidir.
Hayat, yaşadıkça ihtimalleri gerçek kılabilecek tek umut kaynağımız.

2 Yorum:

özii on 2 Ağustos 2011 11:28 dedi ki...

Ne kadar güzel demişsin Birazcım
"Hayat, yaşadıkça ihtimalleri gerçek kılabilecek tek umut kaynağımız." belkide bu yüzden hala hayattayız :))

Biraz on 5 Ağustos 2011 17:02 dedi ki...

Dusununce ama hakikaten de oyle.

 

Blog Listem

Hayattan ve Masallardan Biraz Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template